nieuws

Honderden aanwezigen bij stille tocht voor 17-jarig slachtoffer dodelijke steekpartij Rozenburg

© Rijnmond
Meer dan tweehonderd mensen zijn maandagavond samen gekomen in Rozenburg. Daar werd een stille tocht georganiseerd voor het 17-jarige slachtoffer van een fatale steekpartij vorige week woensdag in Rozenburg.
De jongen werd vorige week woensdagavond neergestoken. Reanimatie mocht niet meer baten. De stille tocht was eerder aangekondigd voor komende vrijdag, maar vond uiteindelijk maandagavond plaats.
Lees meer: VIDEO: Fatale steekpartij Rozenburg: 'Waar zijn die ouderwetse vuisten gebleven?'
Familieleden, vrienden en buurtbewoners verzamelden rond 19:00 uur bij het stadskantoor in Rozenburg. De menigte liep daarna naar de parkeerplaats aan de Langeplaat, de plek waar de jongen om het leven kwam.
Zowel jongeren als ouders met kinderen liepen mee. Sommige aanwezigen hadden bloemen bij zich, die zij op de parkeerplaats hebben neergelegd. Het verdriet is groot, zag een verslaggever ter plaatse. Stilte overheerste, maar als eerbetoon werd aan het einde van de stille toch wel geklapt.

Verdachte langer vast

Een 18-jarige Vlaardinger zit vast voor betrokkenheid bij de steekpartij. Het Openbaar Ministerie maakte maandagmiddag bekend dat deze verdachte twee weken langer vast blijft zitten.
Lees meer: Verdachte dodelijke steekpartij Rozenburg langer vast
Buurtbewoners hebben inmiddels een inzamelingsactie opgezet. De 16-jarige vriendin van het slachtoffer is zwanger. Het opgehaalde geld is bedoeld voor een herdenkingsplaats en het ongeboren kind van de jongen.
Lees meer: Inzamelingsactie voor 17-jarig slachtoffer fatale steekpartij Rozenburg