nieuws

Zwak FC Dordrecht creëert bijna niets in Oss en zakt naar gedeelde laatste plaats

Balende spelers van FC Dordrecht op archiefbeeld. (VK Sportphoto - Ruben Zegers)
Balende spelers van FC Dordrecht op archiefbeeld. (VK Sportphoto - Ruben Zegers)
In een absoluut kelderduel in de eerste divisie heeft een zwak FC Dordrecht maandagavond verloren bij TOP Oss. De thuisploeg scoorde in de slotfase van beide helften: 2-0.
Een aanvallend onmachtig FC Dordrecht voetbalde in de eerste helft eigenlijk al geen kans bij elkaar. TOP Oss speelde ook niet goed, maar kwam wel tot het creëren van mogelijkheden. Zo zorgde Dordrecht-doelman Anthony Swolfs voor twee stressvolle momenten met slechte balaannames, maar redde hij ook twee keer goed op een schot en vrije trap van de thuisploeg.
Desondanks kwam TOP Oss vlak voor rust op een verdiende voorsprong via Kyvon Leidsman, die de bal randje buitenspel binnen werkte nadat Rick Stuy van den Herik al ver kon komen richting het Dordtse strafschopgebied.

Kans Schalekamp

Meteen na rust kreeg FC Dordrecht dan eindelijk een goede mogelijkheid. Een prima voorzet van Jurian Hobbel werd door invaller Thomas Schalekamp maar net naast gekopt. Het was eigenlijk de enige echt grote kans voor Dordrecht in de hele wedstrijd.
Ook in de tweede helft was TOP Oss agressiever in de duels en daarmee dwong de thuisploeg weer een aantal kansen af. Pas vlak voor tijd zorgde Schiedammer Dennis van der Heijden voor de beslissing. Hij schoot bijna vanaf de middenlijn de 2-0 binnen achter een te ver voor zijn doel staande Swolfs.
Met de nederlaag bij hekkensluiter TOP Oss heeft FC Dordrecht nu net als de Brabanders vier punten uit zes wedstrijden. Daarmee staan beide ploegen, samen met Helmond Sport, gedeeld onderaan in de Keuken Kampioen Divisie.Lees meer: Excelsior houdt lang stand met man minder, maar verliest in extremis van De Graafschap

TOP Oss-FC Dordrecht 2-0 (1-0)

Scoreverloop:
41' Kyvon Leidsman 1-0
86' Dennis van der Heijden 2-0
Opstelling FC Dordrecht: Swolfs; Hobbel, Aktas, Bliek, Bondswell; Jansen (68' Richardson), Vermeulen, Sürmeli (68' Baggerman); Mathis, Agrafiotis (46' Schalekamp), Musaba (46' Polley).