nieuws

Hogeschool Rotterdam luidt de noodklok: groot tekort aan stageplekken

Er is een groot tekort aan stageplaatsen in het Hoger Beroeps Onderwijs. Vooral HBO-opleidingen Techniek lopen hierdoor een flinke studievertraging op. Hogeschool Rotterdam begint nu een online stagemarkt.
"Veel techniekstudenen komen nu niet aan een stageplaats", zegt Tineke Muller, regisseur Bureau Havenstages van de Hogeschool Rotterdam. "Op kantoren zeggen ze 'iedereen die hier niet hoeft te zijn, is niet welkom'."
In de bouw en bij andere buitenberoepen valt het volgens Muller nog mee. "Maar bedrijven zoals Shell en BP hebben hele strenge protocollen, dus daar kom je als stagiaire niet meer binnen."

Op 15 oktober speeddaten tijdens online stagemarkt

Om tot een creatieve oplossing te komen organiseert de Hogeschool Rotterdam samen met kenniscentrum RDM een online stagemarkt voor studenten en bedrijven. Muller: "Een interactieve markt waarbij 2500 studenten gaan speeddaten met hopelijk honderd bedrijven."
De online stagemarkt met speeddaten is op 15 oktober. "Bedrijven met stageplekken kunnen zich nog aanmelden. Graag zelfs. Want geen enkele student wil anderhalf jaar studie vertraging." Voor bedrijven die denken aan het begeleiden van stagiairs heeft Hogeschool Rotterdam ook nog een aantal tips.