nieuws

Basisschool in Berkel en Rodenrijs dicht vanwege corona

© Google Streetview
De katholieke basisschool De Poolster in Berkel en Rodenrijs is per direct voor een week gesloten na zes besmettingen onder het personeel. De lessen gaan door via het thuisonderwijs.
"Het gaat om drie leraren en drie onderwijsassistenten", zegt bestuursvoorzitter Saskia Schenning van koepelorganisatie Laurentius. "Op basis daarvan hebben we besloten om de school voor een week te sluiten."
De eerste besmetting was een week geleden. Daarna ging het hard. "Waar de bron van de besmettingen ligt, is niet duidelijk", gaat Schenning verder. "Een aantal daarvan zou thuis besmet zijn, maar van een aantal anderen is het compleet onduidelijk."
De Poolster heeft 417 leerlingen. Zij krijgen nu allemaal les op afstand. "We hebben de oude plannen, van eerder dit jaar erbij gepakt en gaan nu over op deze manier van lesgeven", legt Schenning uit.
Volgende week woensdag moet de school weer open gaan. Extra maatregelen volgen er daarna niet. "Dat hebben we ook niet gedaan bij een school in Den Haag die ook onder onze koepel valt."