nieuws

Geen ongewenste reclamefolders meer in de bus in Rotterdam

Hier mogen geen reclamefolders meer in de bus in Rotterdam
Hier mogen geen reclamefolders meer in de bus in Rotterdam
In Rotterdam mogen vanaf november geen ongeadresseerde reclamefolders meer worden bezorgd. De gemeente heeft het hoger beroep gewonnen in een proces dat was aangespannen door de reclamebranche.
Rotterdam mag het verbod per direct invoeren van de rechter. Dat betekent dat huis-aan-huisfolders vanaf 1 november alleen nog mogen worden verspreid op adressen waar een ja/ja-sticker op de bus is geplakt.
Volgens wethouder Arno Bonte van Duurzaamheid wordt op deze manier 3 miljoen kilo papier per jaar bespaard.
De gemeente wilde het verbod eigenlijk op 1 april van dit jaar al invoeren, maar gaat dat nu een half jaar later doen. Leefbaar Rotterdam heeft voorgesteld eerst af te wachten of de reclamebranche nog in cassatie gaat tegen de uitspraak. Daar wil wethouder Arno Bonte niet op wachten.
De VVD, het CDA, D66, Denk en Leefbaar Rotterdam zijn het niet eens met de wethouder dat de stad de bracheorganisatie wil laten betalen voor de gemaakte verwerkingskosten van het papierafval dat nu een half jaar langer is doorgegaan. Uiteindelijk heeft de wethouder besloten de raad tegemoed te komen en alleen een rekening te sturen voor de gemaakte proceskosten.