nieuws

Besmettingen verzorgingshuis Puttershoek lopen op: 15 cliënten en 8 medewerkers testen positief

't Huys te Hoecke.
't Huys te Hoecke. © Stichting Zorgwaard
Het aantal coronabesmettingen in verzorgingshuis 't Huys te Hoecke in Puttershoek is verder opgelopen. Hoewel nog niet alle testuitslagen bekend zijn, meldt zorginstelling Zorgwaard woensdagmiddag dat vijftien cliënten en acht medewerkers positief bevonden zijn.
Maandag ging het om vier medewerkers en drie cliënten van de afdeling somatiek die besmet bleken. Ook de nieuwe besmettingen zijn op deze afdeling. Volgens het verzorgingshuis hebben zij milde klachten.
Ondanks de besmettingen mogen deze mensen nog wel bezoek ontvangen. Voor cliënten met corona gaat het om maximaal één vaste bezoeker per dag, die naast het verplichte mondmasker ook handschoenen, een spatbril en schort moet dragen. De zorginstelling reikt deze spullen uit. Cliënten van andere afdelingen mogen twee vaste bezoekers per dag ontvangen. Zij hoeven alleen een mondmasker te dragen.

Kapper en pedicure dicht

't Huys te Hoecke nam maandag al diverse maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen. Zo zijn alle fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, psychologen en maatschappelijk werkers momenteel alleen beschikbaar voor cliënten en niet voor mensen van buitenaf.
Openbaar toegankelijke welzijnsactiviteiten in het verpleeghuis zijn opgeschort. Ook het restaurant van het verpleeghuis, de inpandige bibliotheek en de kapper en pedicure zijn deze week dicht voor externe bezoekers.
Lees meer: Zeven coronabesmettingen in verzorgingshuis Puttershoek