nieuws

Door deze schoonmaakhelden kunnen wij veilig met het ov reizen

Door het coronavirus reizen op dit moment een stuk minder mensen met het openbaar vervoer. Om ervoor te zorgen dat diegenen die nog wél met de metro, tram, bus of Fast Ferry moeten reizen dit ook veilig kunnen doen, neemt de RET passende maatregelen. De hele dag door worden voertuigen, stations en perrons schoongemaakt.
"We willen ervoor zorgen dat alle passagiers zich veilig voelen bij ons", vertelt schoonmaker Raymond Toppenberg vanuit de RET-remise aan de Kleiweg in Rotterdam. Hier staan alle bussen te wachten tot ze de weg weer op mogen.
Een uitgelezen kans voor de schoonmaakploeg om alle contactpunten goed schoon te maken. Geen knopje wordt overgeslagen. "Iedereen moet er gewoon op kunnen vertrouwen dat alles goed gereinigd is", vindt hij. Ondertussen neemt zijn collega zorgvuldig alle handgrepen af.

Poetsen, poetsen, poetsen

"De stations en de voertuigen werden al iedere dag schoon gemaakt, nu hebben we als extra aandachtspunt de contactpunten meegegeven", vertelt Rolf Harbers, woordvoerder van de RET. Handgrepen, leuningen en knopjes worden extra hard aangepakt en drukke stations worden vaker schoongemaakt.
"We zien dat het openbaar vervoer geen besmettingshaard is en dat je verantwoord kan blijven reizen", aldus Harbers. Wel benadrukt hij dat de RET ook andere maatregelen neemt, zoals het automatisch openen van de deuren. Ook roept hij iedereen op om zich aan de regels te blijven houden.
Lees meer: RET start gewone dienstregeling op, maar bezettingsgraad nog lang niet op oude niveau