nieuws

Abdessamad in het zonnetje gezet voor reddingsactie bij zware mishandeling: 'Hij heeft veel erger voorkomen'

Wijkagent Van Heusden met redder 
Abdessamad en zijn baas bij winkelcentrum Binnenhof
Wijkagent Van Heusden met redder Abdessamad en zijn baas bij winkelcentrum Binnenhof © politie
De wijkagent in Rotterdam-Ommoord heeft woensdagmiddag een beveiliger van winkelcentrum Binnenhof in het zonnetje gezet. Abedassamad greep vorige maand in om het slachtoffer van een zware mishandeling te beschermen. "Door zijn snelle handelen is nog veel erger voorkomen", zegt wijkagent Arjan van Heusden.
De mishandeling was op vrijdagmiddag 25 september in het winkelcentrum Binnenhof. Een 52-jarige man waarschuwde daar met zijn vrouw een groep mannen die de corona-looproutes niet volgden. De vier gingen door het lint en een onbekend aantal van hen stortte zich op het slachtoffer. Die liep zwaar letsel op; hij brak onder meer beide oogkassen.
Beveiliger Abdessamad zag het gebeuren en twijfelde geen moment. Hij sprong tussen de partijen in om het slachtoffer te beschermen en kon zo erger voorkomen.Lees meer: Vier Rotterdammers verdacht van zware mishandeling na opmerking over coronalooproutes
"De wijkagent hoorde dit na zijn vakantie en wilde de beveiliger daarvoor persoonlijk bedanken", zegt de politie. Daarom werd hij woensdag in het zonnetje gezet. Hoewel Abdessamad er zelf vrij nuchter onder is, was ook zijn baas blij met het kordate optreden van de medewerker.
Het slachtoffer heeft een paar dagen in het ziekenhuis gelegen, maar herstelt inmiddels thuis. Hij was er woensdag niet bij toen Abdessamad van de wijkagent een speciale politieonderscheiding kreeg.
De politie heeft een aantal dagen na de mishandeling een 25-jarige Rotterdammer opgepakt. Drie andere verdachten meldden zich eind september op het bureau. Twee van hen zitten nog vast: een 15-jarige en 34-jarige Rotterdammer. Van verdachte nummer 3, een 60-jarige man, is een verklaring afgenomen.