nieuws

Rotterdamse radio studenten geselecteerd voor de Dutch Media Week

Sander Breukhoven in de studio van Inholland
Sander Breukhoven in de studio van Inholland
Drie Rotterdamse studenten van Hogeschool Inholland zijn geselecteerd om radio te maken tijdens de Dutch Media Week in Hilversum. De studenten zijn allemaal studenten van de opleding Creative Business en mogen nu aan verschillende mediabedrijven laten horen wat ze kunnen.
Sander Breukhoven, Gerco de Wit en Lars Horselenberg, die tevens reporter is voor SOW Rijnmond, zijn door de hogeschool gekozen om de locatie Rotterdam te vertegenwoordigen tijdens de Dutch Media Week. ‘’Toen ik gevraagd werd, vond ik dat zo tof om te horen dat ik meteen ‘ja’ heb gezegd’’ vertelt Sander. Hij heeft vorig jaar ook Hogeschool Inholland vertegenwoordigd op het evenement. “Het zag er toen wel iets anders uit. Vorig jaar waren er nog drie andere scholen die meededen. Er was toen echt een battle waar Inholland als winnaar uit kwam. Door de coronacrisis zijn er dit jaar geen andere opleidingen die mee doen,” aldus de tweevoudig deelnemer.
Het thema van de uitzendingen is, net als vorig jaar, de toekomst. Het programma heet daarom Future Proof Radio. Dit vullen de studenten op verschillende manieren in. ‘’Wij hebben er voor gekozen om radio te maken alsof het 2025 is’’ zegt Sander Breukhoven. Gerco en Lars gooien het over een andere boeg. Zij gaan kijken naar de ontwikkelingen in het radiolandschap en hoe radio in de toekomst zal klinken. “Voor ons is het de eerste keer dat we meedoen” vertelt Lars. ‘’Wij zijn gevraagd naar aanleiding van een eerder radioproject met de Wereldhavendagen. Gerco en ik hebben toen samen de eindredactie gedaan en dat was een geslaagde samenwerking, omdat we daarin het beste in elkaar naar boven hebben gehaald,’’ aldus de SOW reporter.
“Maar dat is niet de enige reden om mee te doen” vult Gerco hem aan. “Ik vind het belangrijk om te laten horen dat radio nog steeds leeft. Het leeft niet alleen bij ouderen, maar ook bij de generatie die is opgegroeid met Spotify. Daarnaast is radio ook gewoon een geweldig medium. Je vertelt een verhaal en iedere luisteraar heeft daar zijn of haar eigen beeld bij, dat is magisch.”
De Dutch Media week duurt nog tot en met 11 oktober. De studenten van Inholland zijn dagelijks te horen tussen 9 en 10 uur in de ochtend. Vrijdag is voor hen de laatste dag. Donderdagochtend is het de beurt van Gerco en Lars. Sander is maandagochtend al geweest. “Dat was erg leuk. De aanwezigen reageerden erg enthousiast’’. De uitzending is live te volgen via de site van de Dutch Media Week.