nieuws

Rotterdam op plaats drie aantal geweldsdoden in 2009

geboeid.cropresize.tmp.jpg
geboeid.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Rotterdam neemt in 2009 plaats drie in als het gaat om het aantal geweldsdoden in de stad. Voor zover bekend kwamen er in Rotterdam 15 mensen door geweld om het leven. Vorig jaar waren dat er nog 21 en stond de Maasstad op nummer 1.
In de hele politieregio Rotterdam-Rijnmond waren er 24 geweldsmisdrijven met dodelijke afloop. In 2008 waren dat er 22.
Amsterdam
Dit jaar staat Amsterdam aan kop met de meeste geweldsdoden. Daar kwamen dit jaar 31 mensen op een gewelddadige manier aan hun einde. In Den Haag en omgeving ging het aantal gevallen van moord en doodslag van 8 naar 17.
Strandrellen
De meest spraakmakende zaak in Rotterdam was de gewelddadige dood van de 18-jarige Robby van der Leede. Hij werd getroffen door een politiekogel tijdens de strandrellen in Hoek van Holland, eind augustus. Een andere opvallende zaak was de dodelijke ruzie begin november aan de Oldegaarde op Rotterdam-Zuid. Twee buurmannen van 44 en 45 jaar doodden elkaar bij een steekpartij. Volgens de politie was er slechts één mes in het geding.

Spijkenisse

Een derde schokkende zaak is de dood van de zes weken oude baby in Spijkenisse, 19 december. De vader en moeder worden verdacht van doodslag dan wel dood door schuld en zitten in voorarrest. Het onderzoek loopt nog.