nieuws

Zwerfkatten gevangen op bedrijventerrein Middelharnis: 'Gastarbeiders gaven hen eten'

De gevangen zwerfkatten in Middelharnis (Bron: Ineke Jochims)
De gevangen zwerfkatten in Middelharnis (Bron: Ineke Jochims)
Stichting Zwerfkatten Rijnmond heeft woensdag op een bedrijventerrein in Middelharnis een dozijn poezen en katten gevangen. Het gaat om zes zwerfpoezen en zes -katers die rondliepen bij bedrijven aan de Van der Waalsweg. "De vangactie gaat nog door. De kooien staan op scherp", zegt Ineke Jochims van Stichting Zwerfkatten Rijnmond.
De poezen en katers liepen rond bij een afvalverwerkingsbedrijf en een bedrijf voor auto's en caravans. De beestjes werden daar vertroeteld. "Gastarbeiders die er werken, gaven de ze te eten", vertelt Jochims. "Maar de mensen waren wel blij dat ze uiteindelijk werden gevangen."
De tekst gaat verder onder de video:
Ongeveer twee tot vier poezen moeten nog gevangen worden. Met de gevangen poezen en katers gaat het goed, laat Jochims weten. Mensen die graag een katje willen adopteren, kunnen terecht bij Stichting Zwerfkatten Rijnmond. "Maar ze kunnen pas worden opgehaald als ze van de operatie zijn hersteld. Ze zijn allemaal op de operatietafel beland. De poezen en katers zijn gesteriliseerd en gecastreerd. Daar moeten ze nog een weekje van herstellen", meldt Jochims.
Een zwerfkat die geopereerd wordt bij de Stichting Zwerfkatten Rijnmond (Bron: Ineke Jochims)