nieuws

'Vroeger was niet alles beter, maar er werd wel minder moeilijk gedaan'

Uitgerekend in deze tijden van corona komt er een boek uit met een ode aan Rotterdamse kroegen, eind vorige eeuw. Of misschien is de timing juist wel goed: het boek kan een vorm van troost zijn, net als de kroeg zelf, mijmerend over weleer. Wat ooit was. Literaire duizendpoot Alek Dabrowski heeft sinds zijn studietijd heel wat kroegen in het centrum van Rotterdam van binnen gezien.
Het boek 'De vrijheid van drinken' geeft een tijdsbeeld van veel legendarische kroegen in Rotterdam in de jaren '80, '90, toen Alek als schuchtere tiener de donkere plakkerige rokerige café's van weleer ontdekte.
Presentator Ruud de Boer zoekt hem voor het radioprogramma 'De Verdieping' op in café Timmer, waar de vader van Alek ooit stamgast was. Laat je vrijdagavond om 18:00 uur op Radio Rijnmond meevoeren naar een roemruchte tijd, waar niet alles was zoals het leek...
Liever op een ander tijdstip luisteren? Swipe de afbeelding bij dit artikel/klik op het audio-icoontje of abonneer je op de podcast van 'De Verdieping met Ruud de Boer' :