nieuws

Herfstweer, leeftijd en corona houden sokkenkoning niet tegen

Hij krijgt al drie jaar een AOW-uitkering. Maar stoppen, dat doet de 68-jarige sokkenkoning Zeger de Bruin uit Molenaarsgraaf niet. Hij staat inmiddels een halve eeuw op de markt. "Je moet een beetje gek zijn, anders dan ga je het niet doen!"
"Zeger is een zegen voor de Alblasserwaard!", lacht een vaste klant op de markt in Nieuw-Lekkerland. Hij komt graag langs bij Zeger voor een praatje en soms wat sokken. Hij denkt dat de marktkoopman nooit gaat stoppen zolang zijn gezondheid het toelaat.
En dat is Zeger inderdaad niet van plan. Hij heeft van zijn eerste AOW-bijdrage een nieuw driewiel wagentje gekocht om zijn kraam mee te verplaatsen. Zijn oude oranje wagen was na jaren trouwe dienst aan vervanging toe.
Zeger geniet van het contact met de klanten. Alleen thuiszitten is niets voor hem. "Elke keer vertellen mensen weer nieuwe verhalen. Het is nooit hetzelfde."
Ook corona is voor Zeger geen reden om te stoppen met zijn vak. Althans, heel even werden de markten in de regio afgelast. Inmiddels staat de Sokkenkoning gewoon weer vijf dagen buiten in zijn kraam. "Hier in de Alblasserwaard is er gelukkig nog ruimte!"