nieuws

Robbert Bliek loopt zijn 71e marathon tijdens NN Running Day

Geen joelende menigte, maar een oase van rust voor Robbert Bliek bij zijn 71e marathon. Hij liep zondag voor de 26e keer de Marathon van Rotterdam, maar vanwege het coronavirus zag het dit jaar er voor hem anders uit.
Gek vindt Bliek deze alternatieve marathon niet. "Kijk om je heen", zegt hij over de natuur om zich heen, nippend aan zijn bekertje koffie. "Zondagmorgen, een zonnetje en een regenboog. Wat kun je beter hebben als je hier een stukje gaat lopen? Ik heb erg veel zin in!"
Bliek liep al twee keer eerder langs de Willem-Alexander Roeibaan. Nu deed hij dat 'voor het echie', met een speciale app van de NN Running Day. Bij dit evenement renden de hardlopers virtueel de Marathon van Rotterdam. Iedereen kon deze bijzondere editie van de marathon lopen, zonder te hoeven beginnen in Rotterdam. De hardlopers kregen met deze app de Rotterdamse beleving mee, bijvoorbeeld wanneer zij over de Erasmusbrug of langs de Kuip lopen. Lees meer: De 'Rotterdamse' marathon start zondag niet bij de Erasmusbrug, maar bij jouw voordeur

'Gewoon je ding doen'

Een streeftijd heeft Bliek niet voor deze speciale marathon. Hij wil vooral genieten van de mooie natuur. "Het komt zoals het komt. Je moet je ook een beetje relaxed opstellen. Geen spannende dingen, gewoon je ding doen. Dan komt het goed."
Aanstaande dinsdag zie je in Rijnmond Sport op TV Rijnmond of Robbert Bliek de 71e Marathon van Rotterdam tijdens de NN Running Day heeft uitgelopen. De uitzending begint om 17:15 uur en wordt vervolgens elk uur herhaald. Wil je nu al weten hoe het Bliek verging? Luister dan naar zijn interview op Radio Rijnmond.