nieuws

Wouter Burger: 'Dat ik een Feyenoorder ben is niet meer het belangrijkste'

Wouter Burger is Feyenoorder in hart en nieren, maar komende zondag speelt hij in de Kuip niet in het rood-wit van zijn favoriete club, maar in het shirt van Sparta. Die club huurt hem voor de rest van het seizoen.
"Ik heb er hartstikke veel zin in", zegt de jonge middenvelder over de stadsderby van zondag. "Ik wil laten zien wat ik waard ben, en wij willen punten pakken tegen Feyenoord."
Natuurlijk hoopte Burger, toen de voorbereiding op het nieuwe seizoen begon, op speeltijd bij Feyenoord. Maar al snel werd duidelijk dat zijn geduld opnieuw op de proef wordt gesteld. "Teleurstellend, want daar werk je wel hard voor", geeft hij toe.
"Ik heb keihard gewerkt tijdens de coronaperiode om mezelf te verbeteren en ik heb bij Feyenoord ook een goede voorbereiding gedraaid. Niet op mijn positie, maar als centrale verdediger, maar het was niet genoeg om als middenvelder aan te haken. Dan moet je doorschakelen. Zo ben ik bij Sparta terecht gekomen. Ik ken de club vanuit jeugdwedstrijden. Het voelt heel goed."
Maandag stond Burger voor het eerst op het veld om kennis te maken met zijn nieuwe teamgenoten. "Het is goed bevallen. Ik heb de spelers leren kennen, een goede opstarttraining. Een aantal jongens ken ik, vanuit de jeugd of gewoon uit de stad."
Burger verwacht op het Kasteel van toegevoegde waarde te zijn. "Met mijn passing, mijn inzicht en creativiteit. Om jongens voor het doel te zetten en belangrijke sleutelpasses te geven."

Gehaald met een reden

Hij vervolgt: "Ik heb een goed gevoel bij Sparta en de club heeft een goed gevoel bij mij. Ze hebben mij gehaald met een reden. Dat ik iets kan toevoegen. Natuurlijk, ik ben Feyenoorder, maar dat is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is dat ik mezelf ontwikkel, laat zien dat ik goed kan voetballen en belangrijk kan zijn voor dit elftal."