nieuws

Kabinet wil horeca volledig sluiten en drankverkoop in de avond verbieden

Rotterdamse horeca
Rotterdamse horeca
Het kabinet gaat dinsdag besluiten om de horeca weer helemaal te sluiten in de strijd tegen het coronavrius. Ingewijden bevestigen aan de NOS dat het kabinet dat vrijwel zeker zal bekendmaken op de persconferentie om 19:00 uur. Ook de verkoop van alcohol door winkels, zowel fysiek als online, wordt in de avonduren verboden.
De zware maatregelen zijn maandagavond besproken in het Veiligheidsberaad met de burgemeesters die voorzitter zijn van veiligheidsregio. De deskundigen van het Outbreak Management Team (OMT) zouden de horeca zien als een plek waar nog steeds veel besmettingen plaatsvinden, vooral onder jongeren. Die kunnen het virus dan weer overdragen op kwetsbare mensen.

Alcohol 's avonds ook niet in de winkel te krijgen

Om te voorkomen dat mensen besluiten om dan maar zelf drank te kopen en een feestje te bouwen, wordt de verkoop van alcohol in de avonduren door winkels verboden. Ook het online bestellen en laten bezorgen van drank is niet meer toegestaan.
Eerder vandaag lekte al uit dat het kabinet teamsporten door volwassenen wil stilleggen. Reizen met het openbaar vervoer mag alleen nog als het strikt noodzakelijk is.Lees meer: Uitgelekt coronabeleid: kabinet legt amateursport aan banden