nieuws

Dit doet de coronacrisis: zes uur werken in de taxi voor een tientje

De aangekondigde maatregelen tegen het coronavirus zullen weer tal van mensen raken in de portemonnee. Sommige branches worden daarbij net iets harder getroffen dan andere. Voor de taxibranche is er namelijk geen droog brood meer te verdienen.
Hocine Hussain sjokt over het Stationsplein voor Rotterdam Centraal. Zijn taxi staat een eind verderop, maar klanten zijn er toch niet. Op een dag verdient hij vaak niet meer dan tien euro. "Het is helemaal niks", moppert hij.
Hocine kan nauwelijks rondkomen. De afgelopen weken werd het steeds minder. Buitenlandse zakenmensen bleven weg en ook dagjesmensen laten de stad steeds vaker links liggen. "En dat zijn juist mijn klanten."

Voedselbank

De situatie is inmiddels al zo erg dat Hocine overweegt om bij de voedselbank aan te kloppen voor hulp. "Ik heb een leasecontract voor mijn taxi. Die moet wel betaald worden. Dat lukt op deze manier echt niet."
De eerste twee tot drie maanden heeft Ibrahim wel overheidssteun gekregen, maar dat is nu niet meer het geval. "Ik hoop dat die mogelijkheden wel wat verbreed worden, want zo red ik het niet."
En ander werk? Dat heeft echt geen zin. "Ik ben 62. Wie moet mij in vredesnaam een baan geven."
Lees meer: Dit zijn de nieuwe maatregelen: horeca dicht, geen teamsport, mondkapjesplicht in de maak