nieuws

Veel illegaal vuurwerk in beslag genomen

ROTTERDAM - De politie Rotterdam-Rijnmond heeft bij toeval een vondst van ruim vierhonderd kilo illegaal vuurwerk gedaan in Rotterdam-Vreewijk.
Agenten in burger wandelden in de buurt van het Sandelingenplein, toen ze zagen dat twee mensen dozen naar binnen aan het dragen waren.
Agenten herkenden de etiketten op de dozen en hielden de mensen aan. In het huis bleek de hele woonkamer vol te staan met vuurwerk. Ook zou er een klein kind in de kamer aanwezig zijn geweest, en werd er doodleuk gerookt in de hoog explosieve woonkamer. De partij is in beslaggenomen en de verdachten zijn gehoord. Ze verklaarden dat ze niet wisten dat het om illegaal vuurwerk gaat.
In Heenvliet kon de politie ook twee tassen met illegaal vuurwerk, waaronder ongeveer 225 nitraten en veertig vlinders, in beslag nemen. Toen agenten de woning doorzochten, troffen ze tevens een wapen aan dat leek op een vuurwapen. Het plastic speelgoedwapen is in beslag genomen. Ook het vuurwerk is in beslag genomen.
De 22-jarige mannelijke bewoner is daarop aangehouden. Later meldde de 18-jarige partner van de man zich ook bij de politie.