nieuws

RET schrapt metroritten vanwege ziekteverzuim

De RET schrapt vanaf maandag 26 oktober de spitsritten in de metrodienstregeling. Onder het rijdend personeel en binnen het onderhoudsteam is er sprake van een oplopend ziekteverzuim.
"We zaten al aan de krappe kant met het personeel en we zagen de afgelopen weken het aantal zieken steeds een beetje toenemen", laat een woordvoerder van de RET weten. "Daardoor nam de druk op de rest van het personeel toe."
Volgens de RET gaat het om tientallen zieken, variërend van verkoudheid tot aan corona. Een deel van het personeel is niet inzetbaar omdat ze in afwachting zijn van een coronatest of de uitslag daarvan. "Ook wij hebben te maken met coronagevallen, maar er is geen sprake van een coronabrandhaard."

Gevolgen

De spitsritten op lijn A in de ochtend en de middag tussen Schiedam Centrum en Vlaardingen West komen te vervallen. Daardoor rijdt er elke tien minuten een metro in plaats van om de vijf minuten.
Ook de spitsritten tussen Rotterdam Centraal en De Akkers in Spijkenisse op lijn D en de spitsritten van lijn E (Slinge-Rotterdam Centraal) rijden niet meer.
Volgens de RET zal het schrappen van de lijnen maar weinig gevolgen hebben. De verwachting is dat het aantal reizigers de komende periode vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zal terugnemen.