nieuws

Dordtse straatrovers gepakt na tonen beelden in Bureau Rijnmond

Archieffoto (politie)
Archieffoto (politie)
Twee mannen die vorige week de twijfelachtige eer hadden om zichzelf terug te zien in het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond, zijn deze week gearresteerd. Ze worden verdacht van het beroven van een 18-jarige vrouw in Dordrecht.
De beroving was op zondagavond 20 september op de Viottakade. Het slachtoffer liet samen met een vriendin haar hond uit, toen ze door twee mannen op fietsen met messen bedreigd werden.
Een van de mannen trok het slachtoffer aan haar haar en pakte haar tas. De vriendin zag toen mogelijkheid om met de hond te vluchten.
Vervolgens kreeg het slachtoffer klappen op haar hoofd en op haar rug en raakte ze kort bewusteloos. De verdachten gristen haar telefoon nog mee en sloegen op één fiets op de vlucht. Het slachtoffer moest voor haar verwondingen worden behandeld in het ziekenhuis.Lees meer: 18-jarige vrouw wordt overvallen en krijgt klappen als ze probeert te vluchten

Herkend door een kijker

Aan de beroving werd vorige week aandacht besteed in het tv-programma Bureau Rijnmond. Het slachtoffer vertelde daar dat ze sindsdien bang is op straat. Ook werden beelden getoond van de verdachten.
Eén van hen werd herkend door een kijker en kon door de politie gearresteerd worden. Vervolgens kon ook de tweede verdachte achterhaald worden. De twee Dordtenaren van 17 en 31 jaar zitten vast.