nieuws

Het mag weer: vuurwerk kopen

ROTTERDAM - De laatste drie dagen van het jaar zijn aangebroken en dat betekent dat er vanaf vandaag weer legaal vuurwerk verkocht mag worden.
En dat was te merken bij de vuurwerkhandelaren. Ondanks de financiële crisis verwacht de vuurwerkbranche, net als vorig jaar, circa 65 miljoen euro omzet te draaien. Maar blijkbaar koopt iedereen het voor een ander. Voor de zwager, de kinderen, ga zo maar door.
Vooral het siervuurwerk doet het volgens de branchevereniging goed. Veel mensen hebben hun vuurwerk van tevoren gekocht op internet, om het een dezer dagen op te halen bij een van de 1200 verkooppunten in Nederland. De verkoop via internet is dit jaar enorm gestegen. De gemiddelde prijs van een via internet besteld pakket ligt op 85 euro.
De verkoop loopt nog een beetje achter in vergelijking met andere jaren, maar volgens de handelaren komt dat nog wel goed. En ook onze verslaggeefster Sanne Teijn ging op pad om iets moois uit te zoeken voor Oud&Nieuw.
Vuurwerk mag officieel op de laatste drie werkdagen van het jaar worden verkocht. Afsteken is toegestaan op oudejaarsdag vanaf 10.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl