nieuws

Uitgebreide veiligheidsmaatregelen voor Nationale Nieuwjaarsnacht

ROTTERDAM - De Nationale Nieuwjaarsnacht Rotterdam is het best beveiligde evenement van Nederland in de Nieuwjaarsnacht. Dat zegt Klaas Rohde van Tridee, de organisator van het feest aan de Boompjes.
Alle bezoekers die een kaartje kopen voor het feest moeten via zich via internet registreren. De politie heeft de bezoekerslijst gescand op ongewenste personen. Om het terrein op te komen, moet iedere bezoeker naast een entreebewijs ook een legitimatiebewijs tonen. "Op die manier voorkomen we dat relschoppers het terrein op komen", zegt Klaas Rohde. Er is extra beveiliging ingezet en het verkeersplan is aangepast. Ook toegangspoorten zijn aangepast vanwege de veiligheid. De politie heeft in Rotterdam 1000 man op de been om de Nieuwjaarsnacht in goede banen te leiden.
Langs de Maasboulevard wordt hard gewerkt om het feestterrein op te bouwen. Bij de Prins Hendrikkade op het Noordereiland ligt het drijvende podium van 60 meter breed, waarop artiesten als DI-RECT, Esmee Denters en Fedde LeGrand zullen optreden. Woensdagmidag wordt dat naar de Boompjes gebracht. Tijdens het feest vaart het podium heen en weer langs de Boompjes, zodat alle 20.000 bezoekers de optredens kunnen zien.
Het podium werd dinsdagmiddag gedoopt door Jules Deelder en DI-RECT gitarist Spike. Dat viel nog niet mee. Deelder waagde ettelijke pogingen om de fles champagne stuk te gooien tegen een van de pijlers van het podium, maar breken deed hij niet. Uiteindelijk hebben Deelder en Spike de kurken dus maar laten knallen - zoals het hoort bij een Oud&Nieuwfeest.