nieuws

Autoluwe binnenstad Dordrecht gaat open voor afhalen bij restaurants

Dordtse binnenstad
Dordtse binnenstad © Rick Huijzer
Het wordt Dordtenaren makkelijker gemaakt als ze de restaurants tijdens de coronacrisis willen steunen door eten bij ze af te halen. De autoluwe binnenstad gaat gedeeltelijk open voor automobilisten zodat ze ook zonder ontheffing daar kunnen komen.
De openstelling geldt tussen 17:00 uur en 11:00 uur de volgende ochtend. De binnenstad is normaal afgesloten voor verkeer zonder ontheffing, maar via de Visstraat kunnen Dordtenaren de komende tijd toch naar hun favoriete restaurant rijden om maaltijden te halen.
Het kabinet heeft besloten dat de horeca de deuren moeten sluiten om de verspreiding van het coronavirus in te perken. Restaurants mogen wel eten klaarmaken voor afhaal of bezorging. Daarom heeft Dordrecht besloten de toegang tot de binnenstad tijdelijk verruimd. De maatregel gaat per direct in en duurt zolang de beperkingen de horecasluiting geldt.
Het autoverkeer heeft voor de verruimde terrassen geen gevolgen, omdat het maar één richting op rijdt. De terrassen worden nu niet gebruikt, maar hoeven ook niet te worden afgebouwd.