nieuws

Broekpolderweg afgesloten vanwege werkzaamheden Blankenburgverbinding

De Broekpolderweg in Vlaardingen is van maandag 2 november tot en met vrijdag 18 december gesloten voor doorgaand auto- en vrachtverkeer. De weg is dicht in verband met werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding.
Op woensdag 28 oktober en vrijdag 30 oktober gaat de weg tussen 6:00 en 18:00 ook even dicht in verband met voorbereidende werkzaamheden.
De aanleg van de Blankenburgverbinding zorgt ervoor dat de A20 tussen Kethelplein en het nieuwe knooppunt Vlaardingen in beide richtingen een extra rijstrook krijgt. De Broekpolderweg wordt tien meter naar het noorden verschoven voor de verbreding. Tegelijkertijd worden op dezelfde locatie leidingen verlengd. De werkzaamheden duren in ieder geval tot 18 december, maar mogelijk langer.
Auto- en vrachtverkeer wordt omgeleid via de A20. Woningen en bedrijven aan de Kortebuurt zijn bereikbaar via Maassluis. Verenigingen aan de Broekpolderweg en het recreatiegebied bij de Krabbeplas zijn bereikbaar via Vlaardingen.
(Brom)fietsers kunnen vanaf 2 november gebruik maken van een tijdelijk fietspad dat wordt aangelegd langs de A20. Tijdens de aanleg van dit fietspad, tussen 28 en 30 oktober, kunnen fietsers nog gebruik maken van de Broekpolderweg.