nieuws

Verdachte dodelijke schietpartij Ridderkerk langer vast, onderzoek nog in volle gang

© MediaTV
De 33-jarige Rotterdammer die dit weekend is aangehouden vanwege betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in Ridderkerk, blijft langer vastzitten. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdagmiddag bekend gemaakt. Hij wordt later deze week voorgeleid.
De schietpartij was afgelopen zaterdag op klaarlichte dag op een parkeerplaats bij een supermarkt aan de Amerstraat in Ridderkerk. Twee Oud-Beijerlanders werden in een auto onder vuur genomen. Ze wisten nog weg te rijden, maar kwamen verderop op de Oostdijk tot stilstand.
De 30-jarige bijrijder overleefde de beschieting niet. De 32-jarige bestuurder van de wagen is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd.
Lees meer: Dode en zwaargewonde Oud-Beijerlanders bij schietpartij in Ridderkerk

Verdachten

Vlak na de schietpartij werden een 33-jarige Rotterdammer en een 32-jarige vrouw opgepakt. De vrouw is inmiddels weer op vrije voeten, maar blijft wel verdachte in de zaak.
Lees meer: Rotterdamse verdachte van schietpartij Ridderkerk voorlopig op vrije voeten

Opsporing Verzocht

De rechter-commissaris heeft de aanhouding van de 33-jarige Rotterdammer getoetst en rechtmatig bevonden, meldt het Openbaar Ministerie. Naar de toedracht van de schietpartij en de rol van de verdachte wordt nog onderzoek gedaan. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de zaak.