nieuws

Horecaondernemer Dennis verkoopt zijn Harley om personeel door te betalen

De horeca gaan donkere tijden tegemoet. Er zijn geen of weinig inkomsten, maar de lonen van medewerkers moeten worden doorbetaald. Dennis van den Berg is mede-eigenaar van restaurant Jack in Rotterdam. Hij heeft zijn Harley Davidson te koop gezet om de lonen van zijn personeel deze maand te kunnen uitbetalen.
Een dof geluid bromt uit de pijpen van de motor als hij gas geeft. "Ik ga hem wel missen", zegt Dennis als hij afstapt. "Ik heb er hard voor gewerkt en het was een droom om een Harley te bezitten". Toch kan Dennis de situatie relativeren, hij denkt vooral aan de toekomst van zijn personeel en zaak: "Het zijn maar spullen."
Screenshot van de Facebookpost van Dennis

11.500 euro

Dennis komt in aanmerking voor de NOW-regeling voor ondernemers, een tegemoetkoming voor de loonkosten, maar die subsidie kan volgens hem pas volgende maand worden aangevraagd.
Daarom vraagt hij 11.500 euro voor de Harley Davidson Iron 883 custom made, waarmee hij deze maand de lonen van zijn 8-koppig personeel te betalen.
Een post op Facebook leverde veel reacties op. Ze waren vooral een hart onder de riem voor de ondernemer. Volgens Dennis zat er zelfs een potentiële koper tussen. "Hij komt wellicht deze week kijken, dat zou te gek zijn."