nieuws

Vriendin Feis over straf: 'Gerechtigheid, maar het neemt niets af van het verdriet'

De vriendin van de vorig jaar doodgeschoten Rotterdamse rapper Feis is tevreden met de uitspraak van de rechter donderdag. Schutter Silfano M. heeft een celstraf van 20 jaar gekregen plus tbs. "Eindelijk is er gerechtigheid", zegt ze.
Vanzelfsprekend was het een heftige rechtszaak voor Feis' vriendin Tess. "Vooral de dagen ervoor waren zwaar omdat we aan het schrijven waren voor ons spreekrecht. Dat roept veel mooie herinneren op. Nieuwe herinneringen kunnen we niet maken. Deze uitspraak zorgt voor gerechtigheid, maar het sluit niks af en doet niets af aan ons verdriet."Lees meer: Twintig jaar cel en tbs voor doodschieten Rotterdamse rapper Feis
Zij houdt zich vast aan alles wat ze van haar vermoorde vriend heeft bewaard. "Ik heb al onze app-gesprekken, video's, spraakmemo's bewaard en natuurlijk is zijn muziek er nog."

Doelgerichte actie

De straf vindt de vriendin van Feis dus passend. "Er is niets van de eis afgegaan. Dat zegt veel over hoe de rechtbank hem ziet. Daar zijn wij erg blij mee." Silfano M. schoot ook op de broer van Feis. Die raakte zwaargewond.Lees meer: Verdachte ontkent rapper Feis te hebben doodgeschoten
Intimi van Feis hebben nooit getwijfeld of Silfano M. de schutter was. "Iedereen die er naast stond, was bevriend met Feis. Het feit dat de twee broers zijn beschoten en niet de vrienden eromheen zegt dat het een doelgerichte actie was."