nieuws

Praktijk te klein voor griepprik, kathedraal biedt uitkomst

Kathedraal open voor griepprik
Kathedraal open voor griepprik
Nu het herfst is en het weer kouder wordt, is het voor velen tijd voor de jaarlijkse griepprik. In het Gezondheidscentrum Mathenesserlaan in Rotterdam West zou het normaal in deze periode druk zijn met veel mensen die tegelijk langs zouden kwamen voor het vaccin. Dat is dit jaar anders.
Door alle coronamaatregelen is de samenkomst van de buurtgenoten en patiënten van de vier groepspraktijken niet verantwoord. Dus is er gekeken naar alternatieven. Twee huisartsen uit de groepspraktijken benaderden daarom hun buurman: de nieuwe pastoor van de Laurentius Elisabeth Kathedraal. En zo gaan de deuren van de kerk in de eerste week van november open om de buurtgenoten te vaccineren.
Het inenten gebeurt van maandag 2 tot en met vrijdag 6 november tussen 14:00 en 18:00 uur. Mensen krijgen van te voren bericht wanneer zij precies langs moeten komen. Verwacht wordt dat er tussen 250 en 300 mensen per dag gevaccineerd gaan worden. In het kathedraal mogen er meer dan dertig mensen aanwezig zijn.
De mensen die een prik krijgen, komen binnen via de hoofdingang van de kathedraal. Daar geven drie deuren toegang tot drie paden. Die leiden naar open plekken waar stoelen zijn geplaatst voor de inenting. Daarna leidt de route naar een deur linksachter in de kathedraal, die toegang geeft tot de poort tussen het gezondheidscentrum en de kerk. Via die gang komt men er weer uit aan de voorkant van de kerk. Zo wordt ervoor gezorgd dat mensen elkaar niet tegenkomen.