nieuws

Dordrecht decor van kersttelevisieshow om aandacht te vragen voor kinderen in armoede

Binnenstad van Dordrecht.
Binnenstad van Dordrecht. © Rick Huijzer
In Dordrecht wordt over twee maanden opnieuw een grote televisieshow opgenomen. Na onder meer The Passion en Koningsdag is Dordt op 20 december het toneel van de kerstvertelling Scrooge Live, waarbij aandacht wordt gevraagd voor kinderarmoede.
Eén op de twaalf Nederlandse kinderen groeit op in armoede. Doel van de uitzending, die op 20 december te zien is bij Omroep Max, is niet alleen om dit probleem aan de kaak te stellen, maar ook om zoveel mogelijk kinderen aan nieuwe kleding te helpen met een inzamelingsactie.
Scrooge is gebaseerd op de bekende kerstvertelling van Charles Dickens. De Dordtse variant wordt op muzikale wijze verteld door acteurs en zangers.
De keuze is op Dordrecht gevallen, omdat de omroep en productiemaatschappij de historische binnenstad goed vinden passen bij dit kerstverhaal. De komende maanden vinden er op verschillende plaatsen in de stad al opnames plaats, zowel binnen als buiten.Lees meer: Nog één keertje genieten: Dordrecht beleeft The Passion

Geen kerstmarkt

Het Dordtse college vindt niet alleen dat de inhoud van het verhaal aansluit bij de aandacht die de stad heeft voor kinderarmoede, maar heeft nog een andere reden om mee te werken aan dit project. Door de afgelasting van de kerstmarkt, die normaliter honderdduizenden mensen naar de stad trekt, krijgt Dordrecht zo alsnog landelijke uitstraling.
Verschillende groepen in Dordrecht kijken momenteel naar een alternatief voor de kerstmarkt, onder de naam Dordtse Decemberdagen. De invulling daarvan is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.Lees meer: Kerstmarkt Dordrecht opnieuw afgelast