nieuws

Agenten bekogeld met stoelen en glazen bij beëindiging illegaal feest in Alblasserdam

Bezoekers van een illegaal feest op een boot bij jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam zijn vrijdagavond op de vuist gegaan met de politie. Daarbij zijn de agenten bekogeld met glazen en stoelen. Vijf mensen zitten vast.
Agenten kwamen kort voor middernacht poolshoogte nemen, nadat ze aan boord van het schip licht zagen branden en harde muziek hoorden. Op het schip bleken vijftien mensen aanwezig, die zich niet aan de coronamaatregelen hielden.
De agenten maakten een einde aan het feest, maar werden daarbij genegeerd door de feestvierders. Dit resulteerde uiteindelijk in een discussie met duw- en trekwerk, waarbij het shirt van één van de politieagenten werd vernield. Na het oproepen van versterking werd opnieuw geprobeerd de groep onder controle te krijgen, maar dit keer kregen de agenten glazen en stoelen naar hun hoofd.

Stroomstootwapen

Een massale vechtpartij volgde. Agenten sloegen met hun wapenstok en zelfs de surveillancehond en een stroomstootwapen moesten worden ingezet. Uiteindelijk zijn vier mannen en een vrouw in de leeftijd van 23 tot 34 jaar uit Alblasserdam opgepakt.
Politie neemt de zaak erg hoog op. “Agenten stappen naar voren om de samenleving te beschermen en uitvoering te geven aan maatregelen met betrekking tot de coronapandemie. Dan past het gedrag van de aanwezigen op het schip op geen enkele wijze hierin. Schandalig wat daar plaatsvond. Twee agenten raakten in het tumult lichtgewond.”
Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

'Asociaal'

Wouter Kolff, voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en burgemeester van Dordrecht, reageert verontwaardigd op het nieuws. "Asociaal en belachelijke gedrag, terwijl onze mensen van politie hun werk deden in de aanpak tegen corona. Wat bezielt sommige mensen toch?"
Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam zegt iedere actie van geweld tegen politie of anderen ten zwaarste af te keuren. "Ik beschouw het als een interne bedrijfsaangelegenheid met negatief extern effect", laat hij weten in een reactie. "Het is aan hen om tegen betrokkenen gepaste maatregelen te treffen."
Oceanco is zaterdag niet bereikbaar voor commentaar.