Opnieuw een tankstation overvallen aan de Groene Kruisweg

Een tankstation aan de Groene Kruisweg in Rotterdam-Zuid is in de nacht van zaterdag op zondag overvallen. Twee donker geklede mannen kwamen rond 04:00 uur gewapend de zaak binnen.

De medewerker van het tankstation werd bedreigd en moest geld afgeven. De twee mannen zijn er met een onbekend geldbedrag te voet vandoor gegaan.

Het is de tweede keer binnen een week dat er een pompstation aan de lange Groene Kruisweg gewapend wordt overvallen. Afgelopen maandagnacht gebeurde het bij het pompstation Haan en nu was het de BP.

Pompeigenaar Foppe Rozema hoort van BP dat het aantal overvallen wat toeneemt de laatste jaren, maar zijn zaak was tot deze nacht bespaard gebleven. "Ik ben uit mijn bed gebeld en dan schrik je behoorlijk. Naast dat zo'n overval een enorme impact heeft voor mijn medewerker, is er gelukkig alleen geld weg."

De daders zijn volgens hem de bosjes ingerend richting het rangeerterrein van de RET dat achter het pompstation ligt. "Ik liep vanmorgen een rondje en vond nog wat geld dat gevallen was."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Overval Rotterdam Rotterdam-Zuid Politie
Deel dit artikel: