nieuws

Dick Advocaat: 'Groot aantal Feyenoord-spelers had de fitheid niet'

Trainer Dick Advocaat was zondagavond na afloop van RKC Waalwijk-Feyenoord (2-2) teleurgesteld. De Rotterdammers leden in Noord-Brabant puntenverlies en dat zint De Kleine Generaal niet: "Het ging in zoverre mis dat een groot aantal spelers de fitheid niet had om het energieke RKC simpel op te vangen, ondanks dat we weinig kansen hebben weggegeven."
Bij Feyenoord vielen João Texeira, Bart Nieuwkoop en Nicolai Jørgensen geblesseerd uit. Advocaat snijdt de fitheid van de spelers aan. "Texeira gaf aan het begin van de wedstrijd al aan dat hij wat voelde", zegt Advocaat. De spelers moeten daar volgens hem duidelijker in zijn.

'Geen verwijt naar Feyenoord'

Bovendien zitten de Rotterdammers voorlopig zonder spits, vanwege de blessures van Robert Bozenik en nu ook weer Jørgensen. "Die ben je voorlopig weer kwijt", meldt Advocaat. "We hebben hem bewust nog niet gebracht. Dit wil die jongen zelf ook niet, laat dat duidelijk zijn. Maar dit is een probleem voor hemzelf, maar ook voor de club."
Eerder liet Advocaat al weten dat hij graag nog een spits erbij had gekregen. Dat is niet gebeurd. "Dat is geen verwijt. Ik vond het logisch dat Feyenoord het niet deed als je Bozenik en Jørgensen hebt. Dan kan ik me goed voorstellen dat Feyenoord zegt dat de club genoeg heeft." Lees meer: Haps schiet Feyenoord laat naar een punt bij RKC (2-2) Lees meer: Mark Diemers na RKC-Feyenoord: 'Dit komt na donderdag hard aan'
Na de wedstrijd was Advocaat hard voor zijn ploeg. In de afgelopen twee duels liet Feyenoord al vier punten liggen. Tegen Sparta en RKC Waalwijk werd tweemaal gelijkgespeeld. "Daar kan ik helaas niets tegenover inbrengen", stelt Advocaat.
Kijk hierboven naar het volledige interview van verslaggever Sinclair Bischop met Feyenoord-trainer Dick Advocaat na het 2-2 gelijkspel bij RKC Waalwijk.