nieuws

Nachtje slapen kan in Museum Boijmans

23-10-Boijmans.jpg
23-10-Boijmans.jpg
ROTTERDAM - Slapen in een museum: het kan vanaf 6 februari bij Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Twee bezoekers kunnen de nacht doorbrengen in de Revolving Hotel Room, een sculptuur van de Duitse kunstenaar Carsten Höller.
Tijdens het verblijf in het kunstwerk kunnen de gasten de hele nacht ook de andere topstukken in het museum bewonderen. Dit gebeurt onder begeleiding van een privébutler, liet het museum maandag weten.
In de loop van de ochtend maakt de hotelkamer weer gewoon deel uit van de tentoonstelling Divided Divided van Höller en bevinden de gasten zich te midden van het museumpubliek.
De Revolving Hotel Room bestaat uit drie roterende schijven die een volledig ingerichte hotelkamer dragen. Op de schijven bevinden zich een tweepersoonsbed, een garderobekast en een bureau met stoelen. Een vierde schijf draagt de andere schijven die heel traag roteren.
Höller presenteerde het kunstwerk eerder in Kunsthaus Bregenz in 2008 en in het Guggenheim Museum in New York in 2009. Höller heeft voor het Boijmans speciaal een nieuwe installatie op maat gemaakt. Ook een gevulde minibar, een toilet en badkamer zijn aanwezig.
Aan het slapen in Museum Boijmans Van Beuningen hangt een prijskaartje van 275 tot 450 euro. Overnachten is mogelijk tot en met 25 april.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl