nieuws

Jan Everse in FC Rijnmond: 'Ridgeciano Haps is de beste aanvaller van Feyenoord'

De ziekenboeg van Feyenoord loopt al vroeg in het seizoen vol. Dieptepunt zondag in het duel met RKC Waalwijk (2-2) was de nieuwe blessure van Nicolai Jørgensen. De Deen viel in, scoorde, en viel weer uit. "Dick Advocaat had Luciano Narsingh moeten brengen", vindt oud-voetballer Jan Everse.
"Hij heeft geen vertrouwen in Narsingh en Dick kan het zich niet permitteren om veel punten te laten liggen. Dus kiest hij voor Jørgensen. Hij had hem de laatste twintig minuten moeten brengen", doelt de oud-speler van Feyenoord op de kwetsbaarheid van de net herstelde aanvaller, die tien minuten voor rust al inviel voor Joao Teixeira.
Everse schrok van Feyenoord, dat na het gelijke spel tegen Sparta in Waalwijk opnieuw punten liet liggen. Lichtpuntje bij de Rotterdammers was Ridgeciano Haps, die weer scoorde. "Ik was nooit een fan van hem, hij maakt veel fouten. Er schieten veel ballen van zijn schoen, maar hij heeft wel een enorme drive. Hij is op dit moment Feyenoords beste aanvaller."
Het centrale verdedigingsduo, met Marcos Senesi en Uros Spajic, kan Everse ook bekoren. "Maar de rechtsbackpositie is onvoldoende, met zowel Bart Nieuwkoop en Lutsharel Geertruida. Vind ik heel kwetsbaar."

Als de brandweer

Van Orkun Kökçü verwacht Everse ook meer. "Hij heeft niet de dynamiek die je verwacht. Hij is niet topfit, oogt niet fit. Ik vind dat een middenvelder als de brandweer moet gaan. Dat heeft hij niet. Hoeveel goals scoort hij nou?"