nieuws

Rotterdam wil lichtshow met Oud en Nieuw in plaats van vuurwerk

Het Rotterdamse stadsbestuur wil met Oud en Nieuw een grote lichtshow organiseren. Die moet worden omlijst met muziek van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De show is via de (social) media te bewonderen.
Het voordeel van de lichtshow is dat die in elke situatie rond corona (volledige lockdown, intelligente lockdown en versoepeling) te zien kan zijn. Er wordt rekening mee gehouden dat de show eerder opgenomen wordt. Zo kan voorkomen worden dat toch nog veel mensen op de locatie van de voorstelling afkomen.

Philharmonisch onwetend

Het plan was nog niet doorgenomen met het RPhO. Een woordvoerder van het orkest laat weten verrast te zijn door de mededeling. "We wisten nog nergens van. Maar we staan wel open voor een gesprek."
De gemeenteraad praat komende donderdag over de plannen. In november moet erover worden gestemd.
Direct na de annulering van de grote vuurwerkshows vanwege de corona-uitbraak wilde een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad dat het stadsbestuur met een alternatief zou komen. CDA, Leefbaar Rotterdam en de PVV stelden ook nog voor om het vuurwerkverbod nog een jaartje op te schuiven. Maar dat wil locoburgemeester Bert Wijbenga niet. Het vuurwerkverbod blijft dus staan.
De politie en Stadsbeheer zeggen voldoende personeel te hebben voor de handhaving ervan. Binnenkort begint een campagne om burgers attent te maken op het verbod.