FC Dordrecht in de beker geen bananenschil voor FC Utrecht

Het bekeravontuur van eerstedivisionist FC Dordrecht is dinsdagavond op de Krommedijk beperkt gebleven tot de eerste ronde. FC Utrecht uit de eredivisie klopte de Schapenkoppen met twee doelpunten verschil (2-4).
In de eerste helft moest FC Dordrecht vooral tegenhouden. FC Utrecht zette flink aan en had na één keer schudden aan de boom al succes: Bart Ramselaar zette na vijf minuten al de 0-1 op het scorebord. Vervolgens kwam Dordt net na het kwartier al op gelijke hoogte. Dat was vooral te wijten aan doelman Tijmen Nijhuis, die een schot van Nikolas Agrafiotis door zijn handen liet glippen (1-1).
Vervolgens hield FC Dordrecht lang stand, maar vlak voor rust ging het toch mis voor de Schapenkoppen. Ramselaar scoorde vijf minuten voor de rust zijn tweede goal van de avond (1-2) en twee minuten later rondde Gyrano Kerk een individuele actie keurig af (1-3).

Weer een keepersfout

FC Dordrecht liet in de tweede helft haar tanden zien. Het team van trainer Harry van den Ham kwam daarin beter voor de dag, in tegenstelling tot een slap FC Utrecht. Na 57 minuten was de spanning weer terug in de wedstrijd toen wederom Nijhuis buiten het zestienmetergebied stuntelde. Ook deze keer strafte Agrafiotis de fout van de FC Utrecht-doelman af (2-3).
Vervolgens ging FC Dordrecht op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er bijna. Scheidsrechter Marc Nagtegaal keurde echter een afgeweken schot van Julius Bliek (door Veron Parkes) af. FC Utrecht bracht de marge uiteindelijk toch nog tot twee. Sander van de Streek maakte elf minuten voor tijd de 2-4.

FC Dordrecht - FC Utrecht 2-4 (1-3)

5' 0-1 Bart Ramselaar
16' 1-1 Nikolas Agrafiotis
40' 1-2 Bart Ramselaar
42' 1-3 Gyrano Kerk
57' 2-3 Nikolas Agrafiotis
79' 2-4 Sander van de Streek
Opstelling FC Dordrecht: Swolfs; Polley, Bliek, Muringen, Bondswell; Musaba, Vermeulen, Baggerman (73' Sürmeli); Suray (46' Parkes), Agrafiotis, Dos Santos