nieuws

Teixeira traint binnen, Linssen en Nieuwkoop wel op training Feyenoord

João Teixeira heeft niet meegedaan aan de afsluitende training van Feyenoord voor het Europa League duel tegen Wolfsberger AC. De Portugees werd zondag tegen RKC Waalwijk nog voortijdig gewisseld en trainde woensdagochtend binnen.
Dick Advocaat liet na afloop weten dat de wissel deels uit voorzorg was. Maar de Europese wedstrijd komt dus mogelijk te vroeg. Advocaat zei in Waalwijk extra scherp te letten op de fysieke gesteldheid van spelers bij het maken van zijn opstelling.
Ook Bryan Linssen en Bart Nieuwkoop werden zondag in Waalwijk al halverwege de wedstrijd gewisseld. Deze spelers lieten hun gezicht wel weer zien op de training op 1908, waar het eerste kwartier open was voor de media.
Nicolai Jørgensen ontbrak uiteraard ook op het trainingsveld. De Deen viel zondag uit met dezelfde liesblessure die hem eerder in het seizoen ook al parten speelde. Hij werkte net als Teixeira een binnenprogramma af. Omdat Robert Bozenik ook geblesseerd is en er geen centrumspits over is, doet jeugdspeler Naoufal Bannis mee met de training van het eerste elftal.
Kijk hieronder naar de revaliderende Feyenoord-spelers. De tekst gaat verder onder de video.

Wijziging in de verdediging

In de defensie moet Advocaat noodgedwongen wisselen. Na zijn rode kaart in Zagreb tegen Dinamo is Marcos Senesi geschorst. Uros Spajic en Eric Botteghin zullen waarschijnlijk in het centrum van de verdediging spelen.
Ook verdediger Sven van Beek traint weer mee bij Feyenoord, nadat hij in de voorbereiding geblesseerd raakte. Naast aparte oefeningen met de hersteltrainer deed Van Beek ook een deel van de groepstraining weer mee.