nieuws

Werkzaamheden aan het spoor in november, veel hinder voor reizigers

Intercity Rotterdam
Intercity Rotterdam © Rick Huijzer
ProRail gaat van 7 tot 19 november non-stop aan het spoor rondom Rotterdam werken. De werkzaamheden leveren veel hinder op voor reizigers. Er gaan in die periode minder treinen rijden tussen Rotterdam en Breda en tussen Rotterdam en Dordrecht.
Reizigers kunnen op langere trajecten met stops op Rotterdam Centraal en/of Dordrecht te maken krijgen met een aangepast reisadvies vanwege omleidingen op verschillende trajecten of in verband met vervangend busvervoer.
"Normaal gesproken zouden dergelijke werkzaamheden tijdens schoolvakanties plaatsvinden", meldt ProRail. "In dit geval kon dat niet doordat er al heel veel spoorwerk elders in het land gepland staat gedurende de vakanties."

Achttien projecten

In totaal gaat het om met achttien projecten, van Schiedam tot Moerdijk. Zo gaat ProRail onder meer dertig wissels tussen Rotterdam en Barendrecht vervangen of verwijderen, worden er werkzaamheden verricht aan de bovenleidingen en wordt het treinbeveiligingssysteem aangepast.
In de Willemspoortunnel worden de spoorstaven en dwarsliggers vervangen en er wordt onderhoud gepleegd aan het spoor bij Rotterdam Centraal en station Barendrecht.
In dezelfde periode start ProRail ook met de aanleg van windschermen op de brug over het Hollands Diep, waar de HSL-treinen tussen Rotterdam en Breda rijden.