nieuws

Schoonmaak Boulevard op Zuid: 35 ondernemers vertrokken

De gemeente Rotterdam heeft in samenwerking met de politie en andere partijen hard doorgepakt op de Boulevard op Zuid. In anderhalf jaar zijn in het kader van de strijd tegen ondermijning en criminaliteit 35 ondernemers vertrokken. Dat meldt de gemeente Rotterdam.
Met dossiervorming en onaangekondigde bezoeken proberen de partijen 'ongewenste ondernemingen' van de Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk te weren en het woon- en leefklimaat te verbeteren, schrijft wethouder Moti.
Dit jaar werden 25 onaangekondigde bezoeken gebracht aan verdachte ondernemingen. Twee dubieuze cafés zijn permanent gesloten. Ook de activiteiten van een illegaal wedkantoor, een winkel waar valse merkkleding werd verkocht en een illegale nagelstudio in de kelder van een gsm-shop werden beëindigd.
Een beautysalon ging dicht vanwege schijnbeheer en illegale tewerkstelling van personeel.
Opkopers van tweedehandsspullen werken volgens de officiële kanalen en moeten het Digitaal Opkoopregister gebruiken.
Van bepaalde soorten winkels waren er volgens Moti wel heel veel. Het aantal juweliers, money transfer operators (MTO’s), telecombedrijven en beauty loopt terug.

Regie

Om de regie op de boulevard terug te krijgen heeft de gemeente inmiddels 22 procent van de panden verworven. Het streven een jaar geleden was om dertig procent van 240 winkels te verwerven. De panden worden weer als winkel gebruikt, maar ook is een aantal omgetoverd tot woonlocatie.