nieuws

Franse vlag halfstok op het Rotterdamse stadhuis na aanslag in Nice

Vlag halfstok op stadhuis Rotterdam vanwege aanslag in Franse Nice
Vlag halfstok op stadhuis Rotterdam vanwege aanslag in Franse Nice
Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft in een brief zijn condoleances aangeboden aan de burgemeester van Nice. In de Zuid-Franse stad zijn donderdag drie kerkgangers met een mes gedood. Vanwege de aanslag hangt ook de Franse driekleur op het Rotterdamse stadhuis, halfstok.
De dader van de aanslag kwam om 09.00 uur met een mes de Notre-Dame de Nice binnen, een basiliek in het centrum van de stad. Een van zijn slachtoffers was een vrouw van rond de 70. Zij werd met een doorgesneden keel bij een wijwatervat gevonden. "Ze was praktisch onthoofd", zei een bron bij de politie tegen Le Figaro.
Ook de 55-jarige koster kwam om het leven. Het derde slachtoffer, een vrouw van rond de 45, werd meerdere keren gestoken. Ze wist te ontsnappen, maar stierf kort daarna in een café in de buurt.
Een verdachte is bij zijn arrestatie neergeschoten en naar een ziekenhuis gebracht. Het zou gaan om een Tunesische migrant die een maand geleden op het eiland Lampedusa zou zijn aangekomen. Hij is daarna doorgereisd naar Frankrijk.
De Franse vlag hangt donderdag en vrijdag halfstok op het stadhuis van Rotterdam.