nieuws

Zo denkt oud-scheidsrechter Van der Ende over de drie penalty's tegen Feyenoord

De overtreding van doelman Justin Bijlow tijdens Feyenoord-Wolfsberger AC (Bron: VK Sportphoto - Mischa Keemink)
De overtreding van doelman Justin Bijlow tijdens Feyenoord-Wolfsberger AC (Bron: VK Sportphoto - Mischa Keemink)
"De eerste penalty had ik niks op tegen, over de tweede penalty heb ik sterke twijfels en over de derde penalty ben ik verbaasd dat die werd gegeven." Dat is het oordeel van voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende over de drie strafschoppen die Feyenoord tegen kreeg tijdens het duel met Wolfsberger AC in de Europa League.
Feyenoord-Wolfsberger AC (1-4) werd, onder leiding van de Servische arbiter Srdjan Jovanovic, in een leeg stadion gespeeld. Van der Ende denkt dat die andere omstandigheden een rol hebben gespeeld. "Daar ben ik van overtuigd, omdat er altijd veel spanning in de Kuip zit. Toen ik nog floot en het tunneltje open ging, dan hing er al een sfeer waarbij je in alertheid werd gebracht."Lees meer: Advocaat over scheidsrechter bij Feyenoord-Wolfsberger AC: 'De man was een drama'
"In dit geval is het voor scheidsrechters op dit niveau een stuk makkelijker om zonder publiek wedstrijden te fluiten", legt Van der Ende verder uit. "Maar de vraagtekens die gisteren hierover zijn opgeworpen, kan ik alleen maar bevestigen."
Tijdens de groepsfase van de Europa League wordt er geen gebruik gemaakt van de VAR. "Het toont maar aan dat de Europa League nog niet helemaal de volle aandacht krijgt die het verdient, omdat er veel geld mee is gemoeid", zegt Van der Ende, die vindt dat de UEFA het toernooi serieuzer moet nemen.

Luister hierboven naar het volledige interview van verslaggever Sinclair Bischop met oud-arbiter Mario van der Ende over de drie penalty's die Feyenoord tegen kreeg in het duel met Wolfsberger AC.