nieuws

Feyenoord geen baas meer in eigen huis: 'Je mist het Legioen en bent niet in beste doen'

Feyenoord is dit seizoen geen baas in eigen huis. Zonder het eigen legioen presteert het team van trainer Dick Advocaat in de Kuip ondermaats. "Als het legioen er niet is, en je bent al niet in beste doen en mist een aantal spelers, tja. Zij geven spelers een boost, om net een stapje extra te doen", zegt Guyon Fernandez, oud-spits van Feyenoord, in FC Rijnmond.
Feyenoord verloor donderdag met liefst 1-4 van Wolfsberger AC, in een troosteloze ambiance en regen dat met bakken uit de hemel kwam. Ook scheidsrechter Jovanovic speelde een negatieve hoofdrol. "Ik heb me echt verbaasd over die penalty's. Vooral de laatste met Justin Bijlow", zegt Fernandez.
"Hij komt gewoon uit, deed niets wat op een overtreding lijkt. Het was niet eens discutabel. Bij die tweede raakte Nieuwkoop zijn tegenstander niet aan. Alleen de eerste was een strafschop, met Botteghin. Maar je moet, zeggen trainers dan, niet in die positie komen."

Tempo te laag

Dat neemt niet weg dat Feyenoord slecht voor de dag kwam tegen de Oostenrijkse tegenstander. "Het tempo lag te laag. Wolfsberger stond gegroepeerd. Je moet sneller spelen als je speelt tegen een ploeg die compact staat", vertelt Fernandez.
"De vroege achterstand hielp ook niet mee. Maar dan nog moet je het voetballend op kunnen lossen. Gevaarlijk worden en kansen benutten", vervolgt hij. "Feyenoord heeft geen verkeerde selectie, maar als er spelers wegvallen is het niet goed genoeg."