nieuws

Tien agenten in quarantaine na opbreken illegaal feest in Alblasserdam

Archieffoto
Archieffoto
Tien agenten van het politieteam Drechtsteden-Buiten zitten in quarantaine, omdat ze in aanraking zijn geweest met een persoon die positief op corona is getest. Hij werd in Alblasserdam vorige week van een boot gehaald waar een illegaal feest aan de gang was.
Volgens politiewoordvoerder Gijs van Nimwegen is de verplichte quarantaine een aderlating voor het team. Hij schat dat nu zo'n 10 procent van de teamleden is uitgevallen. "Er zaten natuurlijk al mensen in quarantaine. We moeten nu nog meer improviseren om de roosters rond te krijgen."
Het feest werd gehouden op een schip dat aangemeerd lag bij jachtenbouwer Oceanco. Toen agenten het wilden beëindigen, omdat de feestvierders zich niet aan de coronaregels hielden, werden ze belaagd.
Lees meer: Agenten bekogeld met stoelen en glazen bij beëindiging illegaal feest in Alblasserdam
De - volgens de politie - stomdronken mannen en vrouwen weigerden mee te werken en gingen 'vol in verzet' toen er versterking werd opgeroepen. Er werd met glazen en stoelen gegooid en bij duw- en trekwerk sneuvelde een shirt van één van de agenten. Ook raakten twee agenten lichtgewond.
Vijf mensen van 23 tot 34 jaar werden aangehouden vier mannen en een vrouw uit Alblasserdam, maar zijn inmiddels weer vrij. De persoon die nu met corona besmet blijkt, is niet uit deze groep afkomstig.
De districtschef van Zuid-Holland Zuid reageerde woest op het nieuws van de besmetting. "Schandalig", zo liet hij weten. De quarantaineperiode is afgelopen vrijdag ingegaan en duurt tot maandag. Geen van de agenten heeft tot nu toe klachten.
Lees meer: Opgepakte feestgangers op boot bij Oceanco zagen zichzelf als een huishouden