nieuws

Alles in gereedheid voor berging ontspoord metrostel Spijkenisse

De maan verlicht het metrostel bovenop het kunstwerk.
De maan verlicht het metrostel bovenop het kunstwerk. © Rijnmond
De sloot is gedempt, de platen zijn neergelegd en de kranen zijn gearriveerd. In Spijkenisse is maandagavond alles in gereedheid gebracht om het metrostel dat door een stootblok heen reed en momenteel meters boven de grond op een kunstwerk bungelt, te bergen. Die klus begint dinsdagochtend rond 08:00 uur.
Het is maandagavond een komen en gaan van nieuwsgierige mensen bij metrostation De Akkers. "Ik wilde toch even komen kijken. Als je het dan zo ziet, dan lijkt het net een scène uit een film", zegt een vrouw terwijl ze meters omhoog kijkt. "Het is bizar."
Tekst gaat verder onder de foto

Lees meer:
Het ongeluk gebeurde net na middernacht. Omwonenden spraken van een gigantische knal. Hoe dat kon gebeuren, is nog niet bekend. Het toestel belandde op een kunstwerk dat is omringd door water.
Dat bemoeilijkt de berging, vertelde een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond eerder. De sloot is inmiddels gedempt en er zijn rijplaten neergelegd om de kranen toe te kunnen laten.
Twee woningen in de directe omgeving worden dinsdagochtend ontruimd, omdat deze gelegen zijn binnen de draaicirkel die de kranen moeten kunnen maken. Aan de kranen is maandagavond extra ballast vastgemaakt, om te voorkomen dat ze om kunnen vallen bij het takelen van de metro. In de nacht van maandag op dinsdag wordt in de gaten gehouden of het metrostel stabiel blijft hangen.

Lees meer: