nieuws

Tweede gedeelte metro Spijkenisse weggetakeld

De hulpdiensten en een kraanbedrijf hebben woensdagmorgen een tweede deel van een metrostel naar beneden getakeld in Spijkenisse, na het ongeluk van een paar dagen geleden.
Dinsdag duurde het uren voor het voorste gedeelte was losgekoppeld en weggetakeld. De operatie met het tweede deel ging woensdag veel sneller.Lees meer: Zo ging de berging van het metrostel in Spijkenisse
Hoelang de operatie woensdagochtend zou duren, was van tevoren onzeker. "Gisteren moest de koppeling met groot materieel worden losgemaakt. Gelukkig is het materieel er nu nog, dus mocht het nodig zijn dan staat het klaar", vertelde Carly Gorter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond voorafgaand.

Inmiddels zijn er dus twee stukken naar beneden gehaald, maar de rest van de metro ligt nog op het spoor. "Als het goed is gaan de andere delen teruggereden worden. Het is dan aan de RET om te beoordelen of deze delen nog veilig zijn om mee te rijden, of dat er wat anders mee moet gebeuren."
In de nacht van zondag op maandag botste een metrostel door het eindpunt, waarna het boven op een kunstwerk terecht kwam. Dinsdag werd het eerste deel al op de grond gezet. Dat deel is al overgebracht naar de Waalhaven.Lees meer: Dit zijn de ontwikkelingen van vandaag bij de ontspoorde metro in Spijkenisse
De zwarte dozen zijn dinsdag uit de metro gehaald en vormen een belangrijke onderdeel in het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.