nieuws

Herder vindt schaap verminkt terug: 'Dit is gewoon horror'

Een van de schapen van Aart van Bokkum uit Hoogvliet is maandag verminkt teruggevonden. Een voor- en achterpoot zijn van het beest afgehakt. "Dit is gewoon horror."
De schapen liepen zondag te grazen in Poortugaal. Daar miste een schaap. Toen ze in eerste instantie rond keken, zagen ze plukjes wol en bloedsporen. "Dan zal die wel meegenomen zijn", dacht Van Bokkum.
De volgende dag keek de schapenboer verder bij het terrein. Daar vond hij zijn schaap, waarvan een voor- en achterpoot zijn afgehakt. "Het karkas lag in het riet. Het leek alsof het klaar lag om opgehaald te worden", blikt Van Bokkum terug.

'Dit bestaat gewoon niet'

In 25 jaar heeft hij dit nog nooit eerder meegemaakt. "Dit moet iemand zijn met gruwelijke gedachten", vermoedt Van Bokkum. Hij heeft geen idee wie dit op zijn geweten heeft.
Inmiddels heeft Van Bokkum bij de politie aangifte gedaan. "In de omgeving heb ik er zoveel mogelijk over gepraat."
Van Bokkum hoopt dat dit een incident is. De schapen blijven nu dichter bij huis. Ook gaat de schaapsherder vaker bij zijn beesten kijken. De verbazing klinkt in zijn stem: "Na een aantal dagen begin je het te bevatten. De dagen erna denk je dat dit niet kan. Dit bestaat gewoon niet."