nieuws

Stadsdichter verkoos Dordrecht boven de Verenigde Staten: 'Dit is de liefde van mijn leven'

Juno Rissema
Juno Rissema
Voor stadsdichter Juno is Dordrecht "de liefde van zijn leven.'' Hij liet zelfs een studie in Amerika schieten om er te kunnen blijven wonen. Dat vertelt hij in een nieuwe aflevering van Ja Toch! Niet Dan?, waarin bijzondere regiegenoten het oordeel vellen: is iets tof of niet tof? Voor Dordt gingen uiteraard twee duimen omhoog.
"Dordrecht is de liefde van mijn leven", vertelt Juno Rissema, sinds vorig jaar stadsdichter van Dordrecht. "Ik houd van die stad. Ooit ben ik tien maanden weggeweest, toen woonde ik in Amerika. Ik zou daar blijven om naar de kunstacademie te gaan, maar ik kwam hier terug en dacht: ik blijf hier."
Dat moment zal hij nooit meer vergeten. "Toen viel ik er echt voor. Dat was zo'n mooi moment. Die gebouwen kwamen echt op me af... Echt prachtig. Sindsdien weet ik: ik ga hier nooit meer weg.''
De aflevering met Juno is nu te bekijken in dit bericht en woensdagavond op tv, iets na vijven. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Eerdere afleveringen van Ja Toch! Niet Dan?, met gasten als Joke Bruijs, Ivo Opstelten, Bertus Barbier, Paul Elstak, Rachel Kramer en Shirma Rouse zijn ook te zien.