nieuws

Cameraman Powned mishandeld bij Emmauscollege

Emmauscollege
Emmauscollege
Bij het Emmauscollege is donderdag een cameraman van omroep Powned dusdanig mishandeld, dat hij naar het ziekenhuis moest. Er wordt aangifte gedaan.
De cameraman was daar met een verslaggever bezig om een reportage te maken over de bedreiging van een leraar. Die werd bedreigd en is ook ondergedoken nadat er een spotprent in de klas heeft gehangen.
Lees meer: Bedreigde docent Emmauscollege duikt onder
De verslaggever en de cameraman stonden voor de school toen een leerling vanaf het schoolplein op hen af kwam lopen en begon te schreeuwen dat ze moesten stoppen. Ook probeerde de jongen de camera af te pakken.
De cameraman van PowNed maande de leerling rustig te blijven en bood aan om de gemaakte beelden te wissen, zegt PowNed-baas Dominique Weesie. Daarna liep de jongen weg, maar kort daarna kwam hij terug en gaf de cameraman een klap in zijn gezicht. Ook probeerde hij hem te schoppen.
"De wijkagent was op de school aanwezig en die vertelde dat er inderdaad iets is gebeurd", zegt een woordvoerder van de politie. "We hebben daarna contact gehad met Powned met de vraag of ze aangifte wilden doen. Dat waren ze inderdaad van plan."
Volgens Weesie is de cameraman erg geschrokken van het incident, waar hij een zwaar gekneusde pink aan overhield. De school zou contact hebben gezocht met de ouders van de jongen. Zijn vader heeft inmiddels excuses aangeboden voor het gedrag van zijn zoon.