nieuws

Feyenoord-keeper Bijlow alsnog bij Oranje-selectie

Justin Bijlow in het oranje van Feyenoord.
Justin Bijlow in het oranje van Feyenoord. © Yannick Verhoeven (VK Sportphoto
Justin Bijlow is alsnog opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Frank de Boer gaf in eerste instantie de voorkeur aan Jasper Cillessen, Marco Bizot en Tim Krul. Na het afhaken van Cillessen met een blessure mag Bijlow alsnog opdraven, net als teamgenoot Steven Berghuis.
De 22-jarige doelman van Feyenoord zat al een aantal keer eerder bij de voorselectie van Oranje, maar kreeg hiervoor nog nooit een uitnodiging.
Bijlow was opgeroepen voor Jong Oranje, maar verhuist op het trainingscomplex in Zeist van de beloften naar het 'grote' Oranje.
Nederland speelt in de komende interlandperiode tegen Spanje (oefen), Bosnië en Polen (beiden Nations League). Ook regiogenoten Frenkie de Jong, Tonny Vilhena, Stefan de Vrij en Georginio Wijnaldum zijn opgeroepen. Kevin Strootman zit niet bij de selectie.
Daardoor wordt Tyrell Malacia de enige Feyenoorder in de selectie van Jong Oranje. Hij wordt wel vergezeld door Spartaan Abdou Harroui en regiogenoten Danilho Doekhi en Schiedammer Joshua Zirkzee. Jong Oranje speelt in de interland periode EK-kwalificatieduels tegen Jong Wit-Rusland en Jong Portugal.

Senesi

Marcos Senesi is afgevallen voor de selectie van Argentinië. De verdediger van Feyenoord zat voor het eerst bij de voorselectie, maar moet dus nog even wachten op zijn debuut bij de A-selectie.