nieuws

Hotelschip Mare Luna ook officieel gewaarschuwd na 'coronafeest' Alblasserdam

De exploitant van hotelschip Mare Luna in Alblasserdam heeft van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid een officiële waarschuwing gekregen voor het illegale bootfeest op 23 oktober. De politie greep in toen vijftien mensen feestend de coronamaatregelen overtraden.
Het ingrijpen van de politie ging niet zonder slag of stoot. Agenten werden bekogeld met glazen en stoelen. Later bleek één van de feestgangers besmet te zijn met het coronavirus, waardoor tien agenten van het korps Drechtsteden-Buiten in quarantaine moesten.
Lees meer: Jachtbouwer Oceanco krijgt officiële waarschuwing na 'coronafeest' op boot Het schip lag aangemeerd aan de kade van jachtbouwer Oceanco. De jachtbouwer kreeg eerder al een waarschuwing van de veiligheidsregio.
De exploitant van het schip wordt nu mede verantwoordelijk gehouden voor de overtreding van de coronamaatregelen. Volgens de noodverordening is degene die een bijeenkomst organiseert, verantwoordelijk voor het treffen van voorbereidingen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

10.000 euro boete bij herhaling

De veiligheidsregio heeft de exploitant van het schip een zogenoemde last onder dwangsom opgelegd. Dat betekent dat de exploitant niet direct een boete krijgt, maar de gelegenheid krijgt om herhaling te voorkomen. Bij een volgende overtreding moet de eigenaar een dwangsom van 10.000 euro betalen.